Biografija

Snježana Pokos-Vujec ( Varaždin, 1965. ) keramikom se počela baviti od 2003. godine na tečaju kod varaždinske keramičarke Blaženke Šoić Štebih. Nakon osnovnog tečaja usavršavanje je nastavila kod svjetski poznatih keramičara: Ilone Romule ( 2013, 2015 ), Heidi Nonnenmacher ( 2014 ), Velimira Vukičevića ( 2014 ), Mami Kato ( 2016 ) i Graciele Olio ( 2017 ).

Godine 2016. boravila je na umjetničkoj rezidenciji u Fupingu, Kini, u FuLe International Ceramic Art Museum. Na međunarodnom simpoziju umjetničke keramike “Ceramic laboratory” u latvijskom Daugavpils Mark Rhotko centru bila je 2017, a 2019 boravila je na 9th International Art Ceramic Simposium u Tunisu.

Sudjelovala je takoder na simpoziju Arte in situ u Ronjgima, Oblikovnoj radionici Plemenitaš u Gorskom Kotaru, simpoziju u Vodnjanu, te na međunarodnom natjecanju u izradi rakua u sklopu festivala Argila u Faenzi, Italija.

S grupom keramičara i biologa  radila je na projektu Mare Modul koji je 2018. dobio nagradu ULUPUHa za najbolji izložbeni projekt. 

2019 sudjelovala je u projektu „Magični botanički vrt / Keramički laboratorij 3“, međunarodnoj multimedijalnoj izložbi keramike, autorice koncepcije, kustosice i selektorice Višnje Slavica Gabout koja je dobila  Nagradu za najbolji izložbeni projekt ULUPUH-a u 2019.

2020 dobitnica je počasne nagrade na 2nd Intertational Macsabal ( bowl ) Competition na Hacettepe university u Ankari, Turska. 

U svom ateljeu u Varaždinu već četvrtu godinu za redom održava keramičke radionice i organizira izložbe i razne projekte pod nazivom “Ceramica populi” s ciljem popularizacije keramike i uključivanja što većeg broja ljudi u rad s glinom. 

Radovi joj se nalaze u Muzeju porculana u Rigi ( Latvija ), FuLe International Ceramic Art Museum, Fuping ( Kina ), Zbirci suvremene svjetske keramike Kerameikon ( Varaždin ), Zbirci Oblikovne likovne radionice Plemenitaš, u Zbirci minijaturne umjetnosti HDL-a Rijeka , zbirci Daugavpils Mark Rhotko centra, u zbirci Ustanove u kulturi Ivan Matetić Ronjgov u Ronjgima, zbirci Solidee Guerra u Vodnjanu, zbirci muzeja Cidi Kacem u Tunisu i zbirci Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Članica je HZSU-a i ULUPUH-a.

Diplomirala je na Ekonomskim fakultetu u Zagrebu, 1990. 

Živi i radi u Varaždinu.